Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 4 Oct 2021 | 2390 vizualizari

 

   O ciorba  potrivita pentru serile mai reci de toamna. Simpla de preparat si hranitoare.
Costita afumata de casa dupa ce a fost bine fiarta s-a servit ca gustare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr costita afumamta de casa
  • 500 ml suc de rosii proaspete
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei galben
  • 1 crenguta tarhon verde
  • 1ceapa verde
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon:

  1. Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda .
  2. Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert .
  3. Intre timp curatati legumele si cartofii .
  4. Taiati morcovii rondele , ceapa  si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete .
  5. Sotati ceapa , moorcovii sia rdeiul in ulei , timp de cateva minute .
  6.  Adugati boia si amestecati . Turnati deasupra costita si apa incare fierbea .
  7. Continuati fierberea pana legumele sunt patrunse .
  8. Puneti cuburile de cartofi in zeama la fiert .
  9. Introduceti in oala crenguta de tarhon-pentru aroma .
  10. Atentie !!! Gustati zeama si adugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .
  11. La sfarsit se pune sucul proaspat de rosii stoarse [ fara samburi ] .
  12. Mai dati un  clocot si piparati .
  13. Daca va place o ciorba mai consistenta se lasa sa scada zeama binisor . In caz contrar diluati ciorba cu apa , dati inca un clocot si obligatoriu mai dregeti gustul cu sare si/sau piper .
  14. Serviti ciorba de cartofi cu ceapa si ardei iute .
  15. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Gustati zeama si adaugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza