Ciorba de cocos(moldoveneasca)

de GeorgiaA in Supe/Ciorbe, 24 Mar 2014 | 2008 vizualizari

 

O ciorba de tara cum se zice prin zona noastra, cu bors de putina, o reteta preluata de la soacra mea, un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Carne de cocos(proportie variabila), eu am folosit doar o parte.
  • 6 litri de apa
  • 800 ml. bors de putina
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • zarzavat conservat(morcov, ardei rosu, ardei verde, telina, patrunjel, marar, etc.)
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri pasta de tomate(de casa)
  • 2 linguri sos de legume(de casa)
  • paste fainoase-fidelini
  • sare
  • piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos(moldoveneasca):

Prima data ne ocupam de carne(eu am avut`o congelata).O spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, cand da in clocot spumuim bine de cateva ori, o lasam sa fiarba o jumatate de ora si adaugam ceapa, morcovul, telina si zarzavatul conservat.Mai lasam sa fiarba inca o jumatate de ora si adaugam foile de dafin, crengutele de cimbru, pasta de tomate si sosul de legume.Dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam borsul, ii dam un clocot bun(eu il fierb separat), adaugam pastele fainoase, sare si piper si lasam la fiert pana sunt gata pastele.Stingem focul si adaugam patrunjelul verde.


Noi il servim cu ardei iute murat sau in otet.Puteti servi cu smantana, noi am preferat sa il servim fara fiind in perioada de post.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos(moldoveneasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

GeorgiaA 1

25.03.2014, 00:07

Multumesc mult!

Satisfyyourcravings 1

25.03.2014, 11:05

Imi place!

GeorgiaA 1

25.03.2014, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cocos