Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Ian 2017 | 1633 vizualizari

 

 Este o ciorba ,, light '' si hranitoare. Am folosit iaurtul grecesc, pentru un gust acrisor.  Acest iaurt este de multe ori mai de calitate, decat o smantana slaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 5 morcovi mici
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar iaurt grecesc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc:


  1. Legumele se curata si se spala.

  2. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei.

  3. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit.

  4. Dupa cateva minute, se toarna deasupra 1.5 l apa fierbinte.

  5. Sarati si puneti cartofii taiati cuburi.

  6. In acest moment, puneti la fiert in zeama si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

  7. Fierbeti 15-20 minute si controlati daca morcovul este patruns.

  8. In caz afirmativ, reduceti intensitatea focului.

  9. Diluati iaurtul, punand cate putina zeama fierbinte.

  10. Turnati amestecand in oala iaurtul diluat.

  11. Piperati si gustati. Daca este nevoie, mai sarati.

  12. Serviti ciorba decorata cu restul de patrunjel verde.



  • Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.01.2017, 20:06

kytz 1

18.01.2017, 14:07

Placuta si usoara!

Catalina L 1

18.01.2017, 16:38

ce-mi placeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu ou intreg