Ciorba de cartofi cu tarhon

de MotanLaOale in Ciorbe, 12 Mar 2015 | 10425 vizualizari

 

Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 30ml ulei
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri tarhon in otet
  • marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu tarhon:

Se curata legumele si se taie marunt.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute.

Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20 minute pana se fierb legumele.

Se adauga ardeii curatati si taiati patratele.

Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, se completeaza cu apa si se lasa la fiert cam 10 minute.

Se adauga tarhonul taiat marunt si se mai lasa la fiert 10 minute pana se fierb si cartofii.

Intr-un castron se amesteca galbenusul, smantana si ptetul.

Se pun in castron 3-4 polanice de ciorba fierbinte, se amesteca bine si se pune in oala, amestecand sa se amestece in toata ciorba.

Se pune mararul tocat marunt si este gata.

Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si tarhon uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie