Ciorba de cartofi cu tarhon

de hany30 in Ciorbe, 4 Noi 2015 | 1521 vizualizari

 

Eu o fac de obicei cu carne de pui . Carnea eu o fierb separat apoi cand legumele sunt fierte de jumatate adaug si carnea de pui .

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1v morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • 150 ml iaurt
  • tarhon uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu tarhon:

Zazavatul se taie cubulete si se caleste usor pentru a capata o crusta; odata puse in apa fierbine, legumele ii vor da acesteia o savoare deosebita.

Se taie cartofii si se adauga in apa cu zarzavat, insa doar dupa ce acesta fierbe un pic. Atentie, legumele nu se fierb de tot.

Se realizeaza un liezon (amestec cu care se drege ciorba) din iaurt si galbenus de ou, pe care le amestecam cu un tel.

In momentul in care zarzavaturile si cartofii sunt fierti, se ia oala de pe foc, si cu ajutorul unui polonic se pune ciorba in vasul in care am realizat liezonul si se amesteca usor cu telul pentru a se omogeniza. Nu se toarna liezonul direct in ciorba pentru ca aceasta se va taia.

Se presara tarhonul uscat peste ciorba in fuctie gust. Se mai lasa ciorba pe plita incinsa cu capac inca vreo 5-10 minute , apoi se poate servi .


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

05.11.2015, 23:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu tarhon