Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză

de Panacris in Ciorbe, 4 Oct 2013 | 5205 vizualizari

 

O ciorbă ce-mi amintește de bunica;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • grăsime de rață 2 linguri,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ardei gras 1 bucată.
  • roșii 2 bucăți,
  • tije de țelină,
  • leuștean proaspăt,
  • zeamă de varză cca. 500 ml,
  • spatzle cca. 150 g,
  • mărar,
  • cartofi albi de Covasna cca 5 bucăți medii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză:

Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp se curăță cartofii, se taie bucățele și se adaugă la amestecul de mai sus. Se completează cu apă, cca. 2000 ml și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 30 de minute. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbă și se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se asezonează de leuștean,mărar verde, eventual sare și piper. Spre finalul fierberii se adaugă spatzle și se mai lasă la fiert cca. 10 minute.


Se servește fierbinte cu adaos de ardei iute, după gustul fiecăruia!

 

TIPS-URI

1

ca să fie de post, grăsimea se înlocuiește cu ulei și spatzlele cu fidea fără ou;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

bianca92 1

06.10.2013, 22:34

Arata foarte bine si cu siguranta e si gustoasa

Sim0na 1

07.10.2013, 11:16

Una din ciorbitele mele preferate!

diaconta 1

07.10.2013, 15:56

o ciorbita tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de cartofi noi