Ciorba de cartofi noi cu marar

de Constelatialeu in Ciorbe, 16 Iun 2015 | 9796 vizualizari

 

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici posibil, ca de ce sa-mi usurez eu munca,mie imi place munca din aia de Sisif,sa curat o ora la cartofi.....mai sa-mi treaca pofta....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg catrofi noi,din aia mici,micuti
  • 2 ardei capia
  • 1 morcov mare
  • 1 pastranac mare
  • 2 legaturi de ceapa verde parte de frunze
  • 1 ceapa galbena
  • 50 ml ulei
  • sare
  • sare de lamaie pentru acrit
  • marar
  • 1 ou
  • cca 3 l apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi noi cu marar:

Timpul trebuia sa fie mai mic daca nu ma incapatanam sa cumpar cartofi din aia mici, dar asa am vrut asa am facut....Mai intai curatam cartofii, apoi legumele toate, spalam si trecem sa le taiem. Frunzele de ceapa taiate marunt, ceapa galbena taiata marunt, morcovul, pastranacul si ardeiul taiate cubulete mici. Punem o oala  pe foc  lasam sa se incinga, adaugam uleiul apoi punem legumele, adaugam 1 lingurita de sare si le calim cca 10 min.

Dupa aceea adaugam cca 3 l apa si alsam sa dea in clocot, cand a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii, potrivim de sare, mai adaugam 1/2 l apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii. Cand cartofiii au fiert,tragem oala de pe foc, adaugam sare de lamaie, cat vrem de acra sa facem ciorba,apoi mararul tocat si la final batem oul. Se serveste atat calda cat si rece, eu o prefer rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi cu marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai