Ciorba de cartofi reteta bunicii

de Sylvia in Ciorbe, 10 Aug 2010 | 49272 vizualizari

 

Ador ciorba asta de cartofi, imi aminteste de copilarie, de bunica ….o femeie draga mie care stie mereu sa faca din o mana de legume o mancare minunata. Tin minte ca atunci cand eram copil mi se parea ca bunica are puteri magice, facea o mancare buna extraordinar de repede si cu alimente foarte simple, stia sa umple casa cu aroma de prajitura in doar cateva minute, ne spunea mereu istorioare adevarate cu oameni ai unei epoci despre care nu stiam mai nimic si mai ales era mereu blanda….nu imi amintesc sa ne fi certat vreodata. Timpul a trecut si am invatat si eu o parte din magie dar tot imi este mereu dor de ciorba ei de cartofi si de acele vremuri.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • aproximativ un kilogram de cartofi rosii ( eu am pus noi ca acum este sezonul ) ,
  • o ceapa mica,
  • un morcov,
  • 2 rosii, 
  • o lingura de ulei,
  • o foaie de dafin,  
  • o cutiuta mica de iaurt simplu,
  • 2 linguri de smantana slaba,
  • sare,
  • piper,
  • tarhon verde si patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi reteta bunicii:

Preparare: se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute sa se inmoaie la foc foarte mic. Adaugam apoi sare si piper si punem aproximativ 3 l de apa. Cand fierbe apa adaugam foaie de dafin si cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 12- 15 minute ( pana sunt fierti cartofii ) . Adaugam dupa ce au fert cartofii iaurtul batut bine cu smantana si mai dregem dupa gust cu sare daca trebuie. Adaugam tarhonul maruntit si mai lasam oala cu capac cateva minute. Cand se serveste, optional, se adauga patrunjel verde direct in farfurie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:25

DanaModog 1

17.12.2014, 22:13

Mmm arata delicios

Carmen 1

29.03.2015, 17:05

si bunica mea la fel o facea... ce mai gust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste lipoveneasca