Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 5 Iul 2021 | 3004 vizualizari

 

 De obicei ciorbele cu legume noi le prepar fara carne. De data aceasta bucata de costita carnosa, afumata de casa, se cerea in oala !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi-mai marunti
  • 500 gr costita afumata de casa
  • 2 cepe rosii
  • 2 rosii
  • 3 morcovi noi
  • 1 patrunjel radacina nou
  • 1 tulpina de usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 2 pahare de bulion rosii -de casa
  • telina verde
  • patrunjel verde cret
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi noi cu costita afumata:

  1. Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin.
  2. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare.
  3. Cat  timp fierbe costita ,curatati si spalati legumele .
  4. Ceapa se taie marunt. Radacinoasele se taie rondele.
  5. Adugati la fiert radcinoasele , ceapa si usturoiul taiat marunt.
  6. Dupa 15 minute se pun si cartofii taiati cuburi.
  7. Eu pun sa fiarba bine si  telina tocata. Cam 2-3 linguri.
  8. Dupa 30 minute cand costita este bine fiarta se pun rosiile tocate marunt si bulionul de rosii .
  9.  Lasati sa mai dea un clocot si gustati.
  10. Daca este nevoie sarati si piparati.
  11. La servire adugati patrunjel verde tocat.
  12.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu sarati , afumatura de casa are suficienta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati si zeama de varza