Ciorba/supa din carne de ied

de Panacris in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2021 | 314 vizualizari

 

După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de ied (achiziționată de la prietenii @tarancutadin Romania)  într-o altă abordare, albă cu multă smântână și dreasă cu gălbenușuri de ou.
Noutatea a fost introducerea șteviei în ciorbă 😉 Zilele astea se pare că e fost vedetă în bucătăria Panacris! 😉
 
Eeee și măcelarul familiei, TataZmeu e mereu pe fază ;) abia așteaptă să tranșeze cărnița proaspătă! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Carne de ied (cap, coaste de ied, gâtul) cca. 1000 g.,
  • Mațe de ied cca. 100 g,
  • Morcovi 2-3 bucăți,
  • Telină 50 g,
  • Păstârnac 25 g,
  • Pătrunjel rădăcină 50 g,
  • Ștevie (3 legături) cca. 300 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Leuștean 1/2 legătură,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • Oțet 2 linguri,
  • Smântână 300-400 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba/supa din carne de ied:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot bucățile de ied, se scoate carnea de pe os, apoi se pun într-o altă oală, sau aceeași curățată, se strecoară supa obținută peste bucățile de carne dezosate, apoi se dă din nou la fiert la foc mic.


Între timp mațele se mai curăță prin metoda umplerea lor cu apă rece, apoi scurg pentru a se se scăpa de eventualele impurități, apoi se taie bucățele de cca. 4-5 cm și se adaugă în supa de mai sus pentru a se împrieteni cu carnea de ied.


Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.


Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.


Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute.


Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână și oțet, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.


Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia.


Spor și poftă bună!



Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba/supa din carne de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

16.04.2021, 16:06

Rocsi 1

16.04.2021, 20:44

Ce se pricepe tatal zmeu la transat!

dantes 1

17.04.2021, 11:05

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu chisatura