Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea

de Valclaudia in Ciorbe, 8 Mar 2015 | 4720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 4 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • mix din boabe de piper dupa gust
  • busuioc uscat dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 50 gr. fidea din comert
  • 2 oua de casa
  • un varf de cutit praf de copt
  • 6 linguri gris
  • marar verde proaspat tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea:

Curatam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe de piper si sare dupa gust, presaram un praf de busuioc uscat, adaugam ciupercile ,maruntite, apoi cca 2l apa rece.

Lasam ciorba sa fiarba la foc mic, adaugam rosiile pasate, foaia de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ne ocupam de galuste. Spargem cele doua oua intr-um bol, adaugam un varf de cutit praf de copt, cateva bobite de piper, sare dupa gust, putin busuioc uscat si apoi presaram in ploaie grisul,amestecand in continuu cu o furculita.

Formam cu o lingurita galuste de marimea dorita si le plonjam cu grija in oala cu ciorba de pe foc. Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla galustele. Adaugam apoi fideaua, oprim focul, presaram marar verde proaspat tocat si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si sa se umfle si fideaua, apoi putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciuperci