Ciorba de conopida cu carnati si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 29 Noi 2021 | 726 vizualizari

 

 Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica -1 kg
  • 300 gr carnat de casa
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu carnati si smantana:

  1. Conopida se curata, se spala si se desface buchetele.
  2. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu .
  3. Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece .
  4. Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si gogosarul se maruntesc .
  5.  Sotati in ulei legumele impreuna cu carnatul taiat rondele subtiri .
  6. Tot acum puneti si orezul .
  7. Orezul usor prajit nu va mai elibera mult amidon si bobul va ramne ferm si bine hidratat .
  8.  Turnati deasupra 3 l apa sarati si condimentati cu cimbrisor .  .
  9. Fierbeti cam 20 minute pana este patruns morcovul .
  10. Adugati smantana diluata cu zeama fierbinte . Acriti cu zeama d elamie sau otet de mere .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati .
  12. Buchetelele de conopida se adauga in  fiecare farfurie la servire .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat d esodiu , se limpezeste cu apa rec esi se pune doar la sfarsit inzeama . Veti obtine o ciorba gustoasa chiar si pe placul mofturosilor .

2

Nimic nu se pierde. Am folosit si frunzele verzi , proaspete de langa conopida . Le-am taiat fasii si le-am pus in ciorba . Aceste frunze contin in proportie de 77% vitamina C .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu carnati si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida