Ciorba de curcan

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2011 | 3162 vizualizari

 

Mama imi spune ca de Anul Nou nu se mananca carne de pasare, desi dupa Craciun ar fi indicat!!! Cica gaina rascaie in spate si nu merge inainte!!! Indicat de Anul Nou sa consumam, curcan, rata, gasca sunt pasari care nu rascaie sau porc, vita si iepure. Deocamdata va descriu reteta de ciorba de curcan!!!

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan pentru ciorbă 700 g.
  • Ceapa galbenă 1 Bucată
  • Zarzavat 300 g.
  • Mazare 150 g.
  • Fasole verde 150 g.
  • Ardei gras 50 g.
  • Sare iodata 15 g.
  • Piper măcinat 1 g.
  • Pătrăţele (paste făinoase) 150 g.
  • Verdeaţă 1 legătură
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă fasolea tăiată în bucăţele şi mazărea. Se asezonează de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit pentru cca. 30 de minute. Când s-au fiert carnea şi legumele, se presară pastele pătrăţele şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se serveşte fierbinte preasărată cu verdeaţă tocată mărunt.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.12.2011, 13:59

Mirela, daca vrei sa acresti ciorba cu zeama de varza, foarte bine. Parintii mei sunt maghiari, desi am locuit in Banat, Otelu Rosu, mama nu a gatit cu bors niciodata, la noi ciorbele sunt dulci, se consuma cu smantana, multa!!!

Panacris 1

30.12.2011, 14:08

Onesta, multumesc! Asta a fost acu vreo 20 de ani!!!, Cand am facut cartofi prajiti, dar culmea unul era ars celalat crud!!! Sotul meu imi spunea, darag nu prea sunt facuti cartofii astia, eu ronntaiam din ei, si raspundeam ca sunt foarte bine facuti.La urmatorul salariu m/a dus a/mi aleg o fritueza!!! De atunci fac niste cartofi prajiti super!!!

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde (post)