Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

de Doinavar in Ciorbe, 16 Feb 2013 | 1539 vizualizari

 

Mereu mi-au placut culorile. Cand eram mica, mica mazgaleam zeci de desene pe saptamana. La scoala primara si gimnaziala, apoi la liceu si facultate, am desenat mult. De aceea m-am facut arhitecta si m-am specializat in design. In timpul liber, am pictat o multime de tablouri, cu tehnici diferite. Acum folosesc culorile si in mancare. Chiar si la o ciorba. Are si ea nevoie de un pic de culoare, nu?

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de curcan (piept)
  • 100 g costita afumata
  • 1 ceapa uscata mai mare
  • 50 g dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 2-3 ardei grasi rosii/galbeni
  • 1 legatura leustean
  • o mana de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 50 ml smantana
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 litri bors (concentrat bors)
  • 20 ml ulei
  • 3 lingurite de faina
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate:

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru zdrente), dovlecelul, rosia decojita, costita si carnea taiata fasii.

Dupa cateva minute adaugati ketchup si patru litri de apa clocotita. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac aproximativ o ora.

Cand e aproape fiarta puneti borsul separat la clocotit (sau 2 litri apa si concentrat de bors), iar cand clocoteste adaugati peste ciorba impreuna cu bulionul. Dregeti gustul de sare si piper si mai lasati la foc mic cam 10 minute.

Preparati zdrentele astfel: amestecati cate un ou cu o lingurita de faina si mixati pe rand doua dintre ele cu ardeiul gras rosu si spanacul. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2-3 lingurite de ulei la incins si turnati pe rand cele trei compozitii pentru zdrente, cand s-au inchegat le intoarceti pe partea cealalta. Le puneti pe o farfurie si le taiati patratele de marimea dorita si le puneti in ciorba. Puneti face zdrente de ce culoare doriti, nu trebuie sa le faceti pe toate trei deodata.

Puneti smantana in supiera, leustean tocat si amestecati cu un tel cu zeama fierbinte de ciorba pana se omogenizeaza apoi adaugati restul de ciorba. Decorati cu cateva frunze de leustean.

Se serveste cu ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate acri ciorba cu putin otet direct in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

merisor 1

16.02.2013, 20:20

Tare buna!

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:17

buna

Panacris 1

10.02.2014, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!