Ciorba de varza creata cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 19 Iul 2014 | 1466 vizualizari

 

o minunata ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata (cca 1200 gr.)
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei colorat
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 1 cescuta boabe de hrisca (cca 70 gr.)
  • 3-4 frunze de dafin
  • putin cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat tocat
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza creata cu hrisca:

Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece.


Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin.


Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute.


Adaugam varza tocata, bobitele de mustar,apoi punem cca 4l apa rece, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 40 minute.


Dupa ce au fiert legumele adaugam si hrisca clatita in apa rece, mai lasam sa fiarba ciorba inca 30 minute.


Stingem focul, adaugam verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza creata cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Adele 1

19.07.2014, 15:45

MotanLaOale 1

19.07.2014, 17:05

Valclaudia 1

19.07.2014, 17:58

Cris, din Kaufland am cumparat-o.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post