Ciorba de varza creata cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 19 Iul 2014 | 1296 vizualizari

 

o minunata ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata (cca 1200 gr.)
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei colorat
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 1 cescuta boabe de hrisca (cca 70 gr.)
  • 3-4 frunze de dafin
  • putin cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat tocat
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza creata cu hrisca:

Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece.

Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin.

Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute.

Adaugam varza tocata, bobitele de mustar,apoi punem cca 4l apa rece, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 40 minute.

Dupa ce au fiert legumele adaugam si hrisca clatita in apa rece, mai lasam sa fiarba ciorba inca 30 minute.

Stingem focul, adaugam verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza creata cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Adele 1

19.07.2014, 15:45

MotanLaOale 1

19.07.2014, 17:05

Valclaudia 1

19.07.2014, 17:58

Cris, din Kaufland am cumparat-o.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!