Ciorba de dovlecei

de Sidy in Ciorbe, 10 Oct 2012 | 2701 vizualizari

 

O ciorba de dovlecei care se poate consuma rece sau calduta; este bine venita pe caldurile de afara .
Este hranitoare, usor de facut si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 l lapte prins( sana)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor.


Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras.


Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand cu lingura.


Adaugam pasta de gogosari, dovleceii rasi si apa cat sa depaseasca legumele cu 4 degete.Punem si cateva crengute de marar verde.Daca aveti zer , inlocuiti cu mare incredere 1/2 din cantitatea de apa cu el...nu veti regreta, este foarte sanatos .


Asezonam ciorba si o lasam sa dea in clocot 15 minute pina se fierb legumele.


Laptele prins il amestecam in borcan cu o lingura , apoi adaugam un polonic de ciorba fierbinte peste lapte, amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.


Stingem focul si presaram deasupra 2-3 crengute de marar verde tocat.


Nu uitati de ardeiul iute !


Se serveste calduta, cu smantana (optional).


Ciorba de dovlecei rece, este deosebit de gustoasa, mai ales daca atunci o scoti din frigider si adaugi smantana tot rece. Este racoritoare si nu transpiri, dupa ce o consumi.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ANNA_46 1

10.10.2012, 16:04

Foarte buna ciorbita

elucubratiiculinare 1

10.10.2012, 18:49

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei