Ciorba de dovlecei

de Sidy in Ciorbe, 10 Oct 2012 | 3568 vizualizari

 

O ciorba de dovlecei care se poate consuma rece sau calduta; este bine venita pe caldurile de afara .
Este hranitoare, usor de facut si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 l lapte prins( sana)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor.


Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras.


Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand cu lingura.


Adaugam pasta de gogosari, dovleceii rasi si apa cat sa depaseasca legumele cu 4 degete.Punem si cateva crengute de marar verde.Daca aveti zer , inlocuiti cu mare incredere 1/2 din cantitatea de apa cu el...nu veti regreta, este foarte sanatos .


Asezonam ciorba si o lasam sa dea in clocot 15 minute pina se fierb legumele.


Laptele prins il amestecam in borcan cu o lingura , apoi adaugam un polonic de ciorba fierbinte peste lapte, amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.


Stingem focul si presaram deasupra 2-3 crengute de marar verde tocat.


Nu uitati de ardeiul iute !


Se serveste calduta, cu smantana (optional).


Ciorba de dovlecei rece, este deosebit de gustoasa, mai ales daca atunci o scoti din frigider si adaugi smantana tot rece. Este racoritoare si nu transpiri, dupa ce o consumi.


Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ANNA_46 1

10.10.2012, 16:04

Foarte buna ciorbita

elucubratiiculinare 1

10.10.2012, 18:49

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei