Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 960 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la bunica mea. Este unul dintre felurile mele preferate de mancare. O pregatesc cu mare drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 lingura seminte de marar
  • 1 cana gem acru de corcoduse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole acrita cu corcoduse:

Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole.


Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie sa se inmoaie morcovul si ardeiul.


Dupa ce fasolea si toate legumele sunt fierte, acriti ciorba cu gem acru de corcoduse. Nu stiu daca se gaseste in comert, eu il am de la bunica mea care il pregateste in casa. Aveti grija ca este destul de acru si contine si sare. O data cu acreala puneti in oala si semintele de marar, acestea vor da un gust intens de marar). Mai lasati sa fiarba cat sa se omogenizeze si sa se acreasca ciorba.


Potriviti de sare si, dupa ce ati oprit focul, puneti cele 2 legaturi de marar tocate marunt. Daca nu va place mararul asa mult, puteti pune mai putin.


Se serveste atat calda cat si rece. Eu o prefer rece cu ceapa verde.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

folositi marar din belsug, asta este secretul acestei ciorbite.

2

aveti grija cata sare puneti deoarece mararul este sarat si va intensifica gustul ciorbei si riscati sa fie sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Geanina87 1

29.03.2016, 11:43

reisnaor_2006 1

29.03.2016, 12:31

interesanta reteta

Gherca Daniela 1

29.03.2016, 13:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu usturoi