Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 1463 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la bunica mea. Este unul dintre felurile mele preferate de mancare. O pregatesc cu mare drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 lingura seminte de marar
  • 1 cana gem acru de corcoduse
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole acrita cu corcoduse:

Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole.


Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie sa se inmoaie morcovul si ardeiul.


Dupa ce fasolea si toate legumele sunt fierte, acriti ciorba cu gem acru de corcoduse. Nu stiu daca se gaseste in comert, eu il am de la bunica mea care il pregateste in casa. Aveti grija ca este destul de acru si contine si sare. O data cu acreala puneti in oala si semintele de marar, acestea vor da un gust intens de marar). Mai lasati sa fiarba cat sa se omogenizeze si sa se acreasca ciorba.


Potriviti de sare si, dupa ce ati oprit focul, puneti cele 2 legaturi de marar tocate marunt. Daca nu va place mararul asa mult, puteti pune mai putin.


Se serveste atat calda cat si rece. Eu o prefer rece cu ceapa verde.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

folositi marar din belsug, asta este secretul acestei ciorbite.

2

aveti grija cata sare puneti deoarece mararul este sarat si va intensifica gustul ciorbei si riscati sa fie sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Geanina87 1

29.03.2016, 11:43

reisnaor_2006 1

29.03.2016, 12:31

interesanta reteta

Gherca Daniela 1

29.03.2016, 13:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu chimen la cuptor