Ciorba de fasole alba cu afumatura

de Panacris in Ciorbe, 23 Noi 2012 | 6873 vizualizari

 

O ciorba savurata de toti membri familiei, acompaniata de ceapa verde sau salata de varza murata ;)

 

INGREDIENTE

  • Fasole albă 500 g,
  • Morcovi 2 bucati,
  • Ceapă albă 2 bucati,
  • Pastarnac 1 bucata,
  • Patrunjel radacina 1 bucata,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml.
  • Ţelină 100 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Ardei gras 1 bucata,
  • Ardei uite 1 bucata,
  • Cimbru uscat 1fir,
  • Ciolan afumat dezosat 300 g,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare iodată,
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole alba cu afumatura:

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de 2-3 ori. Ultima apă va fi clocotită. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa curăţată şi tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul tăiat subţire, calit in putin ulei. În timpul fierberii, se pune şi firul de cimbru întreg. Se asezoneaza de sare, piper si boia. 

Ciolanul afumat se taie bucatele portivite si se pune la fiert separat in apa rece, la foc mediu, descoperit cca. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga si ciolanul fiert si scurs de apa. Se mai lasa la fiert impreuna cca. 15 minute ptr. a se combina gusturile. La final se toaca verdeata marunt si se presara deasupra.

Se serveste fierbinte cu paine de casa, mamaliga si ceapa verde sau salata de varza murata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

04.06.2013, 18:19

Mancare serioasa , doar acum nu ai timp tota ziu sa-i cocolosesti

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:05

foarte buna ciorbica

babi5 1

06.02.2014, 11:29

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole ardeleneasca