Ciorba de fasole alba cu afumatura

de Panacris in Ciorbe, 23 Noi 2012 | 3453 vizualizari

 

O ciorba savurata de toti membri familiei, acompaniata de ceapa verde sau salata de varza murata ;)

 

INGREDIENTE

  • Fasole albă 500 g,
  • Morcovi 2 bucati,
  • Ceapă albă 2 bucati,
  • Pastarnac 1 bucata,
  • Patrunjel radacina 1 bucata,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml.
  • Ţelină 100 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Ardei gras 1 bucata,
  • Ardei uite 1 bucata,
  • Cimbru uscat 1fir,
  • Ciolan afumat dezosat 300 g,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare iodată,
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole alba cu afumatura:

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de 2-3 ori. Ultima apă va fi clocotită. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa curăţată şi tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul tăiat subţire, calit in putin ulei. În timpul fierberii, se pune şi firul de cimbru întreg. Se asezoneaza de sare, piper si boia.


Ciolanul afumat se taie bucatele portivite si se pune la fiert separat in apa rece, la foc mediu, descoperit cca. 30 de minute. Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga si ciolanul fiert si scurs de apa. Se mai lasa la fiert impreuna cca. 15 minute ptr. a se combina gusturile. La final se toaca verdeata marunt si se presara deasupra.


Se serveste fierbinte cu paine de casa, mamaliga si ceapa verde sau salata de varza murata. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

04.06.2013, 18:19

Mancare serioasa , doar acum nu ai timp tota ziu sa-i cocolosesti

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:05

foarte buna ciorbica

babi5 1

06.02.2014, 11:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat