Ciorba de fasole boabe

de mena29 in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 519 vizualizari

 

Din seria retete de post economice, face parte si aceasta ciorbita buna de fasole boabe. Nu stiu voua daca va plac ciorbele, dar noua ne plac tare mult. Se intampla si sa nu am ciorba, insa nu foarte des. De cele mai multe ori, ciorba nu lipseste. Nu am fost fan ciorba din copilarie, sora mea era, insa eu am invatat in timp ca este foarte buna pentru organism.
In zilele de post, fac mereu ciorbita asta rapida si economica de fasole boabe.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 conseva rosii taiate de 400 g
  • putin ulei 50g
  • sare si piper pentru asezonat
  • tarhon si doua linguri de otet de pe tarhon, pentru acrit ciorba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Alegem fasolea bob cu bob,o spalam si o lasam in apa rece, peste noapte.


Punem fasolea la fiert, iar dupa ce a dat in 2-3 clocote, schimbam apa. Repetam de doua - trei ori. De fiecare data cand schimbam apa la fasole, o schimbam cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere.


Separat , intr-o oala, calim in putin ulei, morcovii curatati, spalati si taiati rondele, telina si patrunjelul spalate si ele si taiate cubulete si ceapa, spalata si taiata si ea marunt. Adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute, dupa care adauga rosiile din conserva, ardeiul capia spalat si taiat julien, fasolea fiarta si fulgii de ardei iute. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute, dupa care asezonam cu sare si piper dupa gust. Adaugam 2-3 linguri otet de pe tarhon si cateva frunzulite de tarhon taiate marunt.


Servim ciorba cu ardei iute sau cu ceapa rosie taiata fideluta si stransa cu sare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

dantes 1

28.03.2017, 16:31

Buna!

mena29 1

28.03.2017, 17:19

Va multumesc frumos tuturor!

kytz 1

06.07.2017, 11:16

Bună ciorba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu boabe crude