Ciorba de fasole boabe, de post

de Adi in Ciorbe, 2 Apr 2017 | 465 vizualizari

 

Ciorba de fasole este de departe preferata mea din categoria ciorbelor de post.
Este simpla si foarte gustoasa si perfecta pentru a fi inscrisa la „retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole, boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • tarhon
  • 400 g rosii conservate, in suc propriu
  • apa
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider.


A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa cat sa fie acoperite bine, cu un varf de lingurita cu bicarbonat de sodiu.


Se lasa sa dea in doua-trei clocote, apoi se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calda si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte, fara bicarbonat de data aceasta.


Se repeta procedeul inca odata, iar a treia oara se pune fasolea la fiert, definitiv in multa apa (3 l).


Ceapa se curata și se toaca solzisori, morcovul si pastarnacul se curata si se toaca in cuburi.


Se calesc legumele in ulei incins, adaugand din cand in cand, si cate putina apa si se asezoneaza cu sare si foi de dafin.


Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga legumele, iar peste 10 minute se adauga rosiile.


Se lasa sa fiarbă pentru alte 15-20 de minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru si tarhon.


La final, cand se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt.


Se serveste cu muraturi, ceapa rosie, sau ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

03.04.2017, 19:01

Ciorba de fasole este si prefera mea si oricand as servi o portie!

mihaelar63 1

06.04.2017, 03:21

-Licurici- 1

06.04.2017, 08:06

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite