Mi-am dorit sa fac o ciorba de fasole boabe, din fasole de anul asta si sa fie groasa ca si consistenta, cu multe legume, sa miroasa a toamna bogata....si ce bine cand am majoritatea ingredientelor le ai din propria gradina...rezultatul este unul garantat si delicios....
Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa de 3 ori. Cand este fiarta fasolea calim gogosarul si ceapa cu putina sare, pana se inmoaie gogosarul. Taiem morcovul si pastranacul cubulete. Adaugam in oala cu fasole fiarta morcovul, pastranacul, gogosarul si ceapa si lasam sa fiarba pana ce este patruns morcovul si pastranacul, apoi adaugam rosiile cherry taiate. Se mai lasa la fiert cca 20 min, se potriveste de sare. Prajim costita si carnatul si adaugam in ciorba. La final punem marar tocat si tragem oala de pe foc.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro