Ciorba de fasole boabe si afumatura

de Nadyne in Ciorbe, 23 Ian 2017 | 5513 vizualizari

 

O ciorba traditionala, satioasa, gustoasa si apetisanta...

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • afumatura(scaricica, coasta, etc.)
  • 2 foi dafin
  • boabe de piper
  • cimbru
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • tarhon
  • pasta de tomate
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • marar si/sau patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe si afumatura:

 Fasolea se lasa la inmuiat de seara, in apa rece.

 Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa, fierbinte. Repetam operatiunea de doua ori. In ultima apa, adaugam foile de dafin, cateva boabe de piper si afumatura, spalata bine.

 Ceapa, taiata marunt se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa.

 Se adauga morcovul dat prin razatoarea mare si ardeiul taiat fasii sau cubulete si se calesc impreuna cateva minute. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, le adaugam in ciorba, impreuna cu cimbrul, tarhonul si boiaua.

 Dupa ce fasolea si afumatura sunt fierte, potrivim de sare si adaugam si pasta de tomate. Mai lasam 2-3 clocote si stingem focul, apoi presaram deasupra marar sau/si patrunjel proaspete, taiate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu leustean, de post