Ciorba de fasole boabe si afumatura

de Nadyne in Ciorbe, 23 Ian 2017 | 780 vizualizari

 

O ciorba traditionala, satioasa, gustoasa si apetisanta...

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • afumatura(scaricica, coasta, etc.)
  • 2 foi dafin
  • boabe de piper
  • cimbru
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • tarhon
  • pasta de tomate
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • marar si/sau patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe si afumatura:

Fasolea se lasa la inmuiat de seara, in apa rece.


Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa, fierbinte. Repetam operatiunea de doua ori. In ultima apa, adaugam foile de dafin, cateva boabe de piper si afumatura, spalata bine.


Ceapa, taiata marunt se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa.


Se adauga morcovul dat prin razatoarea mare si ardeiul taiat fasii sau cubulete si se calesc impreuna cateva minute. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, le adaugam in ciorba, impreuna cu cimbrul, tarhonul si boiaua.


Dupa ce fasolea si afumatura sunt fierte, potrivim de sare si adaugam si pasta de tomate. Mai lasam 2-3 clocote si stingem focul, apoi presaram deasupra marar sau/si patrunjel proaspete, taiate marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

23.01.2017, 20:28

o bunatate!

kytz 1

24.01.2017, 00:46

oanapl 1

25.01.2017, 16:55

E preferata mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan