Ciorba de fasole cu busuioc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2020 | 2534 vizualizari

 

   Ciorba de fasole boabe  este pe placul tuturor.  Eu o prepar cand vreau sa ma pun bine cu consortul :D  De data aceasta, ciorba a fost fara  carne , doar zeama in care a fiert ciolanul. Cu acesta am preparat ciolan cu cartofi.  Diferenta a fost data de folosirea busuiocului. Asta din prea mare viteza, credeam ca este cimbru :D  Dintr-o gresala am experimentat si degustat ciorba de fasole cu un gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 l zeama in care a fiert impreuna cu ciolanul
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 bucatica praz verde
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta ardei cu telina- conserva proprie
  • 1 lingurita ardei iute tocat-conserva proprie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit-seminte si frunze
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • bulion de rosiii -optional
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu busuioc:

  1.  Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .
  2.  Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] .
  3. Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda .
  4. Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat de sodiu ca sa se previna indigestia si ca coaja acesteia sa se  fiarba mai repede .
  5. Acum fasolea se pune la fiert cu multa apa , impreuna cu ciolanul afumat .
  6. Nu se sareaza !!!! S-ar putea sa fie suficienta sarea eliberata de afumatura .
  7. Se curata , spala si se toaca ceapa ,rosia, ardeii si prazul .
  8.  Cand fasolea este aproape fiarta se scoate ciolanul din zeama si se aduga legumele tocate .
  9. Tot acum puneti in oala si pastele de ardei si busuiocul .
  10. Fierbeti  pana va place consistenta fasolei . Eu de data aceasta am lasat sa fie mai fiarta , mai cremoasa .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Daca doriti gust mai acrisor , acriti cu bulion de rosii
  13. Presarati patrunjel verde pe deasupra ciorbei , la servire .
  14. Serviti ciorba de fasole boabe cu busuioc insotita de ceapa rosie .
  15.        Pofta buna !!!
  16.  

TIPS-URI

1

Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat de sodiu ca sa se previna indigestia si ca coja acesteia sa se fiarba mai repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

09.05.2020, 19:59

M-ai făcut să poftesc la o mâncare de fasole, că de mult n-am mai făcut!

Panacris 1

09.05.2020, 20:36

Da, un pic mai aromată!

dantes 1

13.05.2020, 10:12

Interesanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole (Minestra)