Lucicos cu coaste de porc (supa de varza)

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 10 Aug 2010 | 18532 vizualizari

 

In ardeal se zice lucicos sau supa de varza ,denumirea vine de la maghiari iar retata o am de la o prietana maghiara ,este grozava

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivita
  • 3-4 morcovi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • cimbru si marar
  • foi de dafin 5 bucati
  • costite de porc afumate, sant mai bune, 600 g
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 3 linguri de otet de mere
  • 250 smantana
  • sare
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos cu coaste de porc (supa de varza):

Se taie costitele si se pun la fiert cu foile de dafin si ceapa intreaga sau taiat in doua.


Se curata morcovii si se taie rondele, se pun si ei in apa peste costite si cateva frunze de cimbru uscat si marar(eu nu am avut decat cimbru uscat ,mararul s-a terminat) se pune sare si se lasa la fiert.


Intre timp se taie sau se toaca si varza si se pune sa fiarba impreuna cu coastele ,


Cand coastele sant fierte si morcovii se pune pasta de tomate si se scot crengutele de cimbru si marar si ceapa.Se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune faina amestecata cu boiaua dulce si smantana sa fie ca o pasta groasa (nu se pune pe foc sa se caleasca deloc)dupa care se pune in ciorba si otetul de mere sau sare de lamaie.


Se mai da 2-3 clocote si se stinge focul se servesc cu marar verde tocat deasupra,ardei piscos,,,,,,,,,,,,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos cu coaste de porc (supa de varza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

12.08.2010, 01:38

multumesc sylvia

nadina73 1

12.08.2010, 01:38

ci¡orina si cu carne si fara e grozava asa e

nadina73 1

12.08.2010, 01:39

medioto da iubita gusta ca e calda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Ciorba la ceaun