Zurek - ciorba poloneza

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 19 Mai 2010 | 7599 vizualizari

 

Aceasta e o ciorba traditionala din Polonia si se face cu mult bors. Spre deosebire de borsul nostru, al lor se prepara din faina de secara si pentru aromare se pune usturoi. Citind pe internet despre el, am hotarat sa folosesc bors de-al nostru si sa adaug ceva catei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 4 l apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • 1 legatura patrunjel (sau 1 radacina patrunjel/pastarnac)
  • 1 l bors
  • 4 + 1 catei de usturoi
  • 400 g carnati proaspeti si picanti, taiati bucati nu prea mari
  • 4 cartofi mari, taiati cuburi
  • 3 linguri de smantana
  • 1lingurita maghiran uscat
  • sare dupa gust
  • oua fierte, 1 ou la fiecare portie de ciorba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zurek - ciorba poloneza:

Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa.


Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul.


In timpul acesta fierbe ouale tari.


Cand cartofii sunt fierti, pune borsul si ultimul catel de usturoi, tocat marunt. Da un clocot, adauga smantana, sareaza dupa gust si inchide ciorba.


Cand servesti, pune cate un ou taiat felii la fiecare portie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zurek - ciorba poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ralucaflorea 1

03.06.2010, 01:08

eu am mancat ciorba asta intr un restaurant cu mancaruri traditionale in Varsovia cand am auzit din ce e facuta parca n am vrut sa incerc ...dar mi am facut curaj ! a fost delicioasa ! are un gust aparte ...f bun acu sper sa mi iasa si mie la le fel de buna .multumesc pt reteta

Brindusa 1

03.06.2010, 19:46

Raluca, eu n-am mancat-o la mama ei, asa ca doar pt spera sa se apropie de original. Daca o faci sa-mi zici si mie cum a fost.

adry88 1

08.05.2011, 16:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu smantana