Ciorba de fasole cu ciolan

de lilik in Ciorbe, 4 Iul 2011 | 3941 vizualizari

 

este groaznic de cald si nu obisnuiesc sa pregatesc carne de porc si nici fasole pe caldura,dar cand s-a intors mama din Romania acum cateva zile,printre altele mi-a adus un ciolan afumat...si ce m-am bucurat de taaare...a doua zi m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 3 linguri de faina
  • 2 pahare cu suc de rosii(sau cateva linguri de bulion)
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala.

Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si fasole,punem apa si punem la fiert.

Cand fasolea e aproape fiarta,punem 7-8 linguri de ulei si 3 linguri de faina pe foc si cand devine maronie punem sucul de rosii si cateva polonice de apa,amestecam sa nu faca cocoloase si lasam pana incepe sa fiarba apoi punem in ciorba si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

La sfarsit potrivim de sare si piper si punem patrunjelul si tarhon maruntite apoi dam deoparte.

Servim cu ceapa verde sau cu o salata de ceapa cu otet....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

adry88

adry88 1

06.07.2011, 21:32

imi place

mamaieelena

mamaieelena 1

07.07.2011, 13:28

vreau si eu

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 18:13

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53