Ciorba de fasole cu ciolan

de lilik in Ciorbe, 4 Iul 2011 | 4078 vizualizari

 

este groaznic de cald si nu obisnuiesc sa pregatesc carne de porc si nici fasole pe caldura,dar cand s-a intors mama din Romania acum cateva zile,printre altele mi-a adus un ciolan afumat...si ce m-am bucurat de taaare...a doua zi m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 3 linguri de faina
  • 2 pahare cu suc de rosii(sau cateva linguri de bulion)
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala.


Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si fasole,punem apa si punem la fiert.


Cand fasolea e aproape fiarta,punem 7-8 linguri de ulei si 3 linguri de faina pe foc si cand devine maronie punem sucul de rosii si cateva polonice de apa,amestecam sa nu faca cocoloase si lasam pana incepe sa fiarba apoi punem in ciorba si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.


La sfarsit potrivim de sare si piper si punem patrunjelul si tarhon maruntite apoi dam deoparte.


Servim cu ceapa verde sau cu o salata de ceapa cu otet....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

06.07.2011, 21:32

imi place

mamaieelena 1

07.07.2011, 13:28

vreau si eu

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 18:13

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba aita