Ciorba de fasole in pita

de Mama_Lizica in Supe/Ciorbe, 10 Ian 2010 | 6200 vizualizari

 

In restaurantele din Ardeal am poftit la ciorba in pita, insa, pentru ca eu nu mananc carne, am ramas cu pofta si cu gandul de a-mi face acasa. Pentru prima oara am gatit fasole; desi am fiert la ea pana mi-a iesit abur pe urechi, a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 fir praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 cutie rosii la conserva
  • 2 morcovi mari
  • 1 pita (chifla mai marisoara)
  • sare, busuioc, oregano
  • 2-3 foi dafin, 1 mana de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in pita:

Alegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep sa se inmoaie, cureti ceapa, morcovul si prazul, le tai cubulete si le pui la calit in uleiul incins. Adaugi sare, oregano si busuioc si, cand ceapa devine sticloasa, le iei de pe foc si le adaugi in ciorba. Lasi sa fiarba 10 minute, apoi adaugi si rosiile maruntite, impreuna cu sosul din conserva si frunzele de dafin. Mai lasi cateva minute si opresti focul, apoi adaugi leusteanul maruntit. Poti sa o servesti in varianta clasica, alaturi de ardei iuti sau in pita. Pentru aceasta din urma varianta, faci un capac pitei, ii scobesti miezul, lasand cam 1,5 cm de miez si dai la cuptor 10 minute, ca sa se intareasca putin coaja. Pui ciorba in pita doar in momentul servirii si acoperi cu "capacul" de coaja.

 

TIPS-URI

1

Busuiocul in ciorba de fasole diminueaza flatulenta.

2

Eu prefer pita neagra si cu seminte si condimente, are o aroma aparte.

3

Pentru ciorba, alege fasolea cu boabe mai mici; chiar daca nu e asa aspectuoasa, cele mari de import nu sunt bune - fierb greu si li se umfla coaja, care se si desprinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in pita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

13.01.2010, 01:15

in Ardeal se poate pune smantana pe orice , chiar pe pita [paine] , iti spun din proprie experienta, e viciul meu secret

Irina 1

19.01.2010, 19:11

Excelenta ciorba si arata nemaipomenit! Am mancat si eu o singura data intr-un restaurant in Sighisoara.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 10:52

super ideea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu carnati afumati