Ciorba de fasole in pita

de Mama_Lizica in Supe/Ciorbe, 10 Ian 2010 | 5497 vizualizari

 

In restaurantele din Ardeal am poftit la ciorba in pita, insa, pentru ca eu nu mananc carne, am ramas cu pofta si cu gandul de a-mi face acasa. Pentru prima oara am gatit fasole; desi am fiert la ea pana mi-a iesit abur pe urechi, a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 fir praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 cutie rosii la conserva
  • 2 morcovi mari
  • 1 pita (chifla mai marisoara)
  • sare, busuioc, oregano
  • 2-3 foi dafin, 1 mana de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in pita:

Alegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep sa se inmoaie, cureti ceapa, morcovul si prazul, le tai cubulete si le pui la calit in uleiul incins. Adaugi sare, oregano si busuioc si, cand ceapa devine sticloasa, le iei de pe foc si le adaugi in ciorba. Lasi sa fiarba 10 minute, apoi adaugi si rosiile maruntite, impreuna cu sosul din conserva si frunzele de dafin. Mai lasi cateva minute si opresti focul, apoi adaugi leusteanul maruntit. Poti sa o servesti in varianta clasica, alaturi de ardei iuti sau in pita. Pentru aceasta din urma varianta, faci un capac pitei, ii scobesti miezul, lasand cam 1,5 cm de miez si dai la cuptor 10 minute, ca sa se intareasca putin coaja. Pui ciorba in pita doar in momentul servirii si acoperi cu "capacul" de coaja.

 

TIPS-URI

1

Busuiocul in ciorba de fasole diminueaza flatulenta.

2

Eu prefer pita neagra si cu seminte si condimente, are o aroma aparte.

3

Pentru ciorba, alege fasolea cu boabe mai mici; chiar daca nu e asa aspectuoasa, cele mari de import nu sunt bune - fierb greu si li se umfla coaja, care se si desprinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in pita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

13.01.2010, 01:15

in Ardeal se poate pune smantana pe orice , chiar pe pita [paine] , iti spun din proprie experienta, e viciul meu secret

Irina 1

19.01.2010, 19:11

Excelenta ciorba si arata nemaipomenit! Am mancat si eu o singura data intr-un restaurant in Sighisoara.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 10:52

super ideea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu carne de porc