Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii

de Constelatialeu in Ciorbe, 9 Iul 2013 | 1638 vizualizari

 

Este o ciorbita foarte gustoasa,eu prefer sa o mananc rece si cu ceapa si nici n-are carne.....deci pot sa mananc si fara carne...din cand in cand....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole lata
  • 1 dovlecel cca 1 kg
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • marar cu tija cu tot
  • 300 g zarzare rosii
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii:

Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, le acoperim cu apa si le lasam la fiert, adaugand sare pentru gust.


Separat punem zarzarele la fiert, cand au fiert bine, le pasam si strecuram ca sa scapam de samburi si coaja. Cu amestecul rezultat acrim ciorba la final.


Cand fasolea a inceput sa se patrunda, adaugam si dovlecelul (acesta fierbe mai repede, de aceea nu-l punem de la inceput). Separat curatam rosiile de coaja si le taiem in bucatele mai mici, le punem in cioba si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte toate legumele punem zeama de zarzare, verificam daca mai trebuie sarat si acru si adaugam cateva tije de marar, pe care le scoatem dupa ce a dat in 2 clocote.


Cam asta-i ciorbita, sa aveti pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

09.07.2013, 15:13

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:26

buna ciorba

simona72 1

13.07.2013, 09:36

Ia uite ca ai facut ciorba...la amiaza vin la masa ca-a tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde (de post)