Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii

de Constelatialeu in Ciorbe, 9 Iul 2013 | 3980 vizualizari

 

Este o ciorbita foarte gustoasa,eu prefer sa o mananc rece si cu ceapa si nici n-are carne.....deci pot sa mananc si fara carne...din cand in cand....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole lata
  • 1 dovlecel cca 1 kg
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • marar cu tija cu tot
  • 300 g zarzare rosii
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii:

Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, le acoperim cu apa si le lasam la fiert, adaugand sare pentru gust.

Separat punem zarzarele la fiert, cand au fiert bine, le pasam si strecuram ca sa scapam de samburi si coaja. Cu amestecul rezultat acrim ciorba la final.

Cand fasolea a inceput sa se patrunda, adaugam si dovlecelul (acesta fierbe mai repede, de aceea nu-l punem de la inceput). Separat curatam rosiile de coaja si le taiem in bucatele mai mici, le punem in cioba si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte toate legumele punem zeama de zarzare, verificam daca mai trebuie sarat si acru si adaugam cateva tije de marar, pe care le scoatem dupa ce a dat in 2 clocote.

Cam asta-i ciorbita, sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

09.07.2013, 15:13

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:26

buna ciorba

simona72 1

13.07.2013, 09:36

Ia uite ca ai facut ciorba...la amiaza vin la masa ca-a tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu dovlecei