Ciorba de fasole pastai

de RODIMUR in Ciorbe, 19 Mar 2018 | 1557 vizualizari

 

În această perioadă mare de post, trebuie să ne punem creativitatea și îndemânarea culinară la lucru, pentru a face mâncăruri cât mai gustoase și diversificate, numai pe bază de legume. Așa este și această ciorbă de fasole păstăi, în care am folosit multe legume pe care le-am pus din toamnă la conservat. Acum ne prind tare bine...!
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă de fasole păstăi.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole păstăi de la congelator
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 2 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai:

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.


Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.


Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă.


Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de nervuri, după care se taie cubulețe și se călesc peste celelalte legume.


Roșiile se spală, se taie mărunt, de asemenea și se călesc și ele, în tigaia în care sunt toate celelalte legume.


Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în oala în care păstăile sunt aproape fierte. Se lasă ochiul la foc iute și se spumuiește când trebuie.


După două-trei clocote, când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite.


Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se adaugă în oala de ciorbă. Se condimentează cu sare și piper.


Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.


După încă un clocot, se oprește focul de la aragaz, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul peste oală, iar ciorba se servește după 15 minute, eventual cu ardei iuți murați în oțet.


TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

2

Legumele pot fi și fierte direct în oală, dar ciorba este mai bună, dacă se călesc în ulei.

3

Adăugați cartofii la fiert, când păstăile sunt aproape fierte.

4

Spumuiți, când este necesar!

5

Adăugați pătrunjelul tocat, la sfârșit, după ce ați oprit focul de la aragaz.

6

Lăsați ciorba să se odihnească un sfert de oră, înainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RODIMUR 1

20.03.2018, 21:11

Așa este, Madi! Mulțumesc frumos!

elucubratiiculinare 1

21.03.2018, 09:08

buna ciorbita

navidad_2017 1

21.03.2018, 09:17

Delicioasa, sanatosa si hipocalorica... Numai buna pentru "tratat" hipovitaminozele si excesul ponderal posthibernale! Multumim ptr idee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Eszterhazy
  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole