Ciorba de fasole pastai cu chisatura

de biancas76 in Ciorbe, 23 Iul 2010 | 4158 vizualizari

 

Ce e chisatura? Se face in zona Sebes, judetul Alba, bunica mea ne facea vara cand eram copii ciorba cu chisatura. Se taie cateva bucati de slanina si se maruntesc bine bine cu un cutit, dupa care se adauga patrunjelul si se toaca impreuna tot cu cutitul pe un carpator (dog ii spunem noi). Aceasta chisatura se adauga in ciorba la sfarsit, se mai da un clocot si e gata ciorba.
Ii da o aroma deosebita gustul de slanina afumata.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fasole pastai
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • o jumatate telina
  • o jumatate legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii slanina
  • 750 ml bulion (sau rosii proaspete ca tot e sezonul)
  • sare, delikat
  • 6 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai cu chisatura:

Fasolea se curata si spala si se taie in 3 bucati. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga treptat morcovul taiat rondele pe jumatate si telina. Se calesc pana devin moi, se adauga fasolea si se acopera cu apa. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand e aproape gata se pregateste chisatura (cum am scris mai sus)- se toaca slanina marunt impreuna cu patrunjelul frunze si se adauga in ciorba. Adaugam si bulionul si lasam sa dea in clocot. Se condimenteaza dupa gust cu sare si delikat si se adauga cei 6 catei de usturoi.

Se serveste calda impreuna cu paine (cu ceapa am avut noi). Noi mai punem cate o lingura de smantana ca asa ne place:)



O ciorba rapida si delicioasa.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate pune in loc de  slanina kaizer sau costita afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai cu chisatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

biancas76 1

23.07.2010, 23:34

Da, da fetelor...este pentru toata lumea

burdulea56 1

25.07.2010, 15:46

Bianca, in zona aceea a judetului Alba mi-am petrecut si eu vacantele copilariei, intrun satuc langa Blaj, cunosc gustul inconfundabil al chisaturii, imi placea foarte mult, intinsa pe paine buna de casa. 5 furculite pt aceasta ciorba gustoasa.

Cris2711 1

12.03.2011, 11:15

buna tare ciorba ta ,mi-am petrecut copilaria in alba si sibiu si cunosc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!