Ciorba de fasole pastai cu corcoduse

de divainbucatarie in Ciorbe, 9 Noi 2010 | 5263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole păstăi
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelina mica (eu am pus ¼ dintr-o radacina mare)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 mana de corcoduse acre (daca aveti prin congelator) - sau zeama de la 1 lamaie,
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g smantana
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai cu corcoduse:

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam apoi ardeiul gras si ceapa.Intr-o tigaie calim ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam morcovul ras si ardeiul tocat Cand se moaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete. Punem la fiert pastaile de fasole impreuna cu telina. In acelasi timp punem la fiert si corcodusele. Cand fasolea se moaie adaugam amestecul din tigaie cu morcovi, ardei si rosii, apoi sucul acrit de corcoduse. Dupa ce fierb cateva minute adaugam smantana.

Pentru ca smantana sa fie incorporata frumos o amestecam cu cateva linguri de ciorba fierbinte inainte, astfel incat diferenta de temperatura dintre smantana si ciorba sa nu fie foarte mare. Adaugam sarea si piperul si patrunjelul tocat. Mai lasam sa fiarba doua minute si ciorba este gata.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

10.11.2010, 12:25

interesant!

Pasiune pentru bucatarie 1

10.11.2010, 18:08

ador pastaile

divainbucatarie 1

10.11.2010, 22:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta