Ciorba de fasole pastai cu corcoduse

de divainbucatarie in Ciorbe, 9 Noi 2010 | 4377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole păstăi
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelina mica (eu am pus ¼ dintr-o radacina mare)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 mana de corcoduse acre (daca aveti prin congelator) - sau zeama de la 1 lamaie,
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g smantana
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai cu corcoduse:

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam apoi ardeiul gras si ceapa.Intr-o tigaie calim ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam morcovul ras si ardeiul tocat Cand se moaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete. Punem la fiert pastaile de fasole impreuna cu telina. In acelasi timp punem la fiert si corcodusele. Cand fasolea se moaie adaugam amestecul din tigaie cu morcovi, ardei si rosii, apoi sucul acrit de corcoduse. Dupa ce fierb cateva minute adaugam smantana.

Pentru ca smantana sa fie incorporata frumos o amestecam cu cateva linguri de ciorba fierbinte inainte, astfel incat diferenta de temperatura dintre smantana si ciorba sa nu fie foarte mare. Adaugam sarea si piperul si patrunjelul tocat. Mai lasam sa fiarba doua minute si ciorba este gata.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

10.11.2010, 12:25

interesant!

Pasiune pentru bucatarie 1

10.11.2010, 18:08

ador pastaile

divainbucatarie 1

10.11.2010, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!