Ciorba de fasole pastai cu corcoduse

de divainbucatarie in Ciorbe, 9 Noi 2010 | 4635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole păstăi
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelina mica (eu am pus ¼ dintr-o radacina mare)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 mana de corcoduse acre (daca aveti prin congelator) - sau zeama de la 1 lamaie,
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g smantana
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole pastai cu corcoduse:

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam apoi ardeiul gras si ceapa.Intr-o tigaie calim ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam morcovul ras si ardeiul tocat Cand se moaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete. Punem la fiert pastaile de fasole impreuna cu telina. In acelasi timp punem la fiert si corcodusele. Cand fasolea se moaie adaugam amestecul din tigaie cu morcovi, ardei si rosii, apoi sucul acrit de corcoduse. Dupa ce fierb cateva minute adaugam smantana.


Pentru ca smantana sa fie incorporata frumos o amestecam cu cateva linguri de ciorba fierbinte inainte, astfel incat diferenta de temperatura dintre smantana si ciorba sa nu fie foarte mare. Adaugam sarea si piperul si patrunjelul tocat. Mai lasam sa fiarba doua minute si ciorba este gata.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

10.11.2010, 12:25

interesant!

Pasiune pentru bucatarie 1

10.11.2010, 18:08

ador pastaile

divainbucatarie 1

10.11.2010, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan de porc