Ciorbă de porc á la grec

de diaconta in Ciorbe, 12 Noi 2011 | 7000 vizualizari

 

N-am prea postat eu ciorbiţe,chiar dacă facem foarte des.De fapt,mama cam face ciorbele,ca sa am eu timp pentru desert.Aşa s-a întâmplat şi azi,eu am fost pe post de asistent,am pregătit ingredientele şi am ….mâncat bineînţeles,că abia aşteptam să se termine.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O gulie mica
  • O bucata telina radacina
  • Ulei
  • Doua galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • Zeama de lamaie
  • Leustean,patrunjel verde
  • Sare,piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc á la grec:

Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.



Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.



Intr-o cratita punem putin ulei si prajim legumele.



Cand carnea este fiarta de jumatate,luam oala de pe foc,lasam sa se limpezeasca putin,apoi strecuram supa cu carnea intr-o alta oala impreuna cu legumele.



Lasam sa fiarba si legumele.Spre final punem si leusteanul.



Galbenusurile le amestecam cu smantana intr-un bol.



Cand supa este fiarta,luam cu polonicul supa fierbinte si o punem peste amestecul de ou si smantana.Amestecam cu telul.Punem supa pana cand amestecul are temperatura apropiata de cea a supei.Turnam amestecul de ou si smantana in oala peste ciorba.



Mai lasam sa fiarba putin si oprim focul.Adaugam si frunzele de patrunjel si zeama de lamaie.



Ar fi trebuit sa adaugam si putin orez,dar noi am preferat s-o lasam asa cum este.



O ciorbita absolut delicioasa.



Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc á la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

babi5 1

07.12.2014, 08:11

Un mare like

diaconta 1

07.12.2014, 13:28

Multumesc Mala

DIANA B 1

06.04.2017, 12:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din coaste de porc proaspete acra cu bors