Ciorba de fasole verde ca la mama acasa

de marcela1979 in Ciorbe, 22 Iul 2011 | 7742 vizualizari

 

Mi-a adus mama fasole verde din gradina si cum imi era pofta de o ciorbita am facut ca la mama acasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura faina alba
  • ulei
  • boia de ardei dulce un varf de cutit
  • smantana 200 ml
  • 1 galbenus de ou
  • frunze de telina,patrunjel si leustean
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde ca la mama acasa:

Intr-o oala se pune apa la fiert.

Se curata ceapa se taie marunt si cand fierbe apa se pune in oala.Zarzavatul se curata ,se toaca marunt si se pune in oala.Ardeiul se spala se toaca si se adauga la ciorba.Fasolea verde se curata de capete si de ate daca sunt,se spala  se rupe in doua si se adauga la ciorba cand zarzavatul e fiert pe jumatate.Se lasa sa fiarba.Cand fasolea e fiarta,intr-o tigaie se incinge ulei,se pune o lingura de faina alba si un vf de cutit de boia de ardei.Se stinge cu apa din oala si se pune in oala.Se lasa sa fiarba.

Un galbenus de ou se amesteca cu 200 ml smantana,se ia din oala cu ciorba zeama si se amesteca apoi se pune in fir subtire in ciorba .focul trebuie sa fie mic.Se da un clocot apoi se adauga verdeata tocata marunt.Se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana..de Bihor