Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

de RODIMUR in Ciorbe, 5 Ian 2020 | 3588 vizualizari

 

După sărbătorile cele frumoase, cu bucate tradiționale consistente și speciale, am făcut această ciorbiță, cu gustul plăcut al fasolei verzi, dar și cu acela al afumăturilor. Așadar, chiar dacă ciorbița a fost mai ușoară, a avut și partea ei de consistență gustoasă, exact pe placul nostru.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame de fasole verde
  • 150 grame de cârnați afumați de porc
  • 250 grame de kaiser
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 cartofi roz, medii
  • 8 roșii mici
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit cârnații
  • 300 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde, cu afumaturi:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Fasolea verde se pune cu apă rece să dea un clocot, se strecoară și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie grosier și se călesc cu ceapa deja călită. Se adaugă sucul de roșii în tigaie și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, odată cu fasolea verde strecurată. După două clocote, se adaugă și legumele călite și se lasă ciorba să fiarbă, la foc mediu, încă 4-5 minute.

Se feliază kaiserul, iar cârnații se taie bucățele și se prăjesc ușor, la foc mic, în 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se adaugă la ciorbă și afumăturile și se mai lasă la fiert încă un clocot-două, la foc mediu.

Între timp, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se condimentează ciorba cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz. După 10 minute de”odihnă”, ciorba se poate servi. Cine vrea, poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să rămână dulce și plăcută.

2

Dați un clocot fasolei verzi, înainte de a o adăuga în oala de ciorbă. Astfel, ea nu va avea acel gust puternic specific, care ar putea estompa gustul tuturor celorlalte legume.

3

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

4

Adăugați cartofii și fasolea verde, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

5

Cârnații trebuie prăjiți puțin, numai dacă nu sunt suficient de afumați și pătrunși.

6

Adăugați pătrunjel tocat la sfârșitul preparării, după ce ați condimentat ciorba cu sare și piper.

7

Serviți ciorba după ce ”s-a odihnit”, cu capacul pus pe oală, timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde, cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

06.01.2020, 10:07

Buna!

RODIMUR 1

06.01.2020, 10:26

Îți mulțumesc frumos, Dantes, pentru apreciere!

Anett 1

30.11.2021, 16:01

Ce imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec