Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură

de diaconta in Ciorbe, 7 Dec 2011 | 30867 vizualizari

 

Cu siguranţă este una din ciorbiţele care-mi plac tare mult.Îmi place fasolea verde(care de fapt,e galbena),acompaniată de multe alte zarzavaturi.Iar dacă-i adăugăm şi puţină afumatură gustul este deja desăvârşit.Adică o ciorbiţă ardelenească adevărată.

 

INGREDIENTE

  • Fasole verde (aproximativ 600 gr am folosit eu)
  • 300 gr costita afumata sau kaiser
  • morcovi
  • patrunjel radacina
  • ceapa uscata
  • telina radacina
  • gulie
  • ardei rosu
  • ulei
  • o lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • sare,piper,boia de ardei
  • patrunjel verde,leustean
  • smantana Cantitatile sunt orientative,in functie de cata ciorba vrem sa facem.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură:

Costita se taie bucati si se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se spala si se rupe bucati,eliminand si acea „codita” de la capete.


Zarzavatul se curata si se taie rondele sau cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei si calim zarzavatul.Adaugam si putina boia,va da o culoare frumoasa ciorbei.Punem si zarzavatul in oala in care fierbem costita. Fasolea o oparim cu putina apa fierbine si o punem si pe ea in oala,alaturi de zarzavat.


Intre timp pregatim rântasul.Intr-o craticioara prajim putin faina cu putin ulei.Luam de pe foc,punem sucul de rosii si apa cat sa se ingroase faina.Amestecam sa nu se faca cocoloase.Nu trebuie sa fie foarte gros.


Cand a fiert fasolea si zarzavatul,punem rântasul in oala.Lasam sa mai fiarba 2-3 clocote.Daca dorim putem sa punem si smantana in oala,sau se poate servi separat in farfurie.


La final adaugam verdeata si mai condimentam daca este cazul. Mie imi place cu ardei iuti murati. Poftă bună !!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Bya Ralu 1

21.07.2012, 20:43

babi5 1

18.06.2013, 12:57

Bunaaaaaaaaa!!

diaconta 1

18.06.2013, 14:09

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane