Ciorba de fazan

de misha71 in Supe/Ciorbe, 4 Iul 2010 | 13852 vizualizari

 

Daca nea Gugal tot nu m-a ajutat sa gasesc "ciorba de fazan" prin nenumaratele tentacule ale Mariei Sale (doar "supa de fazan", dar nu asta mi-era intentia), m-am hotarat sa dau drumul la motorasele din creieras, sa iau satarul in mana si sa ma umplu de glorie in famile :)))

Iaca ce mare adunare a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan decapitat si sfartecat ca pe un pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica cu frunze
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 rosii
  • verdeata, condimente (frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, cimbru, sare, un varf de cutit de piper)
  • taietei de casa
  • bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fazan:

In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in barba ca o sa iau si eu)


Am pus separat carnea la fiert intr-o oala de 6 litri. Am tocat ceapa marunt, morcovul-rondele, pastarnacul, telina si ardeiul-cubulete si le-am aruncat in oala dupa ce carnea s-a fiert.


Am dat rosiile pe razatoarea mare (de lene sa nu le curat pielita cu mana :)) ) si le-am pus in oala, aproape de final, odata cu o mana de taietei de casa (facuti din 1 ou si faina)


Borsul l-am fiert separat si cand Marea Adunare din oala era aproape gata, l-am aruncat si pe el acolo, am pus verdeata tocata marunt (leusteanul l-am pus la sfarsit, dupa ce am stins focul), sare dupa gust (Atentie! borsul are si el sare, daca e umplut in casa), putin piper si ...... pe cai (ca foamea era pe masura poftei :D )


Na ca v-am dezvaluit din greseala si secretul ciorbei: taieteii de casa si cimbrul :))


Pofta buna si voua!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fazan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

adinaciosescu 1

08.07.2010, 01:40

si mie la fel....ce bine era si ce buuuunnn

nadina73 1

08.07.2010, 01:47

eluta nu dormi?

ela 1

08.07.2010, 01:48

strigam la tine de la Julie de la masa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti