Ciorba de gaina cu galuste

de Alinutza80 in Ciorbe, 22 Feb 2013 | 4729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 tacam de ciorba de la o gaina (spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpe si pieptul nu le-am folosit)
  • 300 grame legume pentru supa
  • 1 cutie de rosii in sos tomat
  • patrunjel tocat
  • leustean tocat
  • sare
  • bors magic
  • Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 9-10 linguri gris
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu galuste:

Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.


Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu), pana se inmoaie usor carnea de pasare, apoi se adauga si legumele.


Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute, la foc mic apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii, se potriveste de sare, se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.


Galustele se fac asa: se bat ouale cu praful de sare, bicarbonatul si uleiul, apoi se adauga grisul in ploaie. Se amestecam totul bine, apoi se ia din compozitie, cu lingura trecuta prin apa clocotita, si se pun galustile in ciorba.


Se acopera oala si se lasa sa fiarba 10-15 minute.


Cand este gata se opreste focul si se adauga verdeata tocata.


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

25.03.2013, 05:14

faina ciorbita

kukibella 1

03.09.2013, 17:47

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:23

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gaina ( de curte)