Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2020 | 761 vizualizari

 

 Nu foarte des imi este dor de mazare in ciorba . La cele cu smantana imi placmulte galuste , dupa modelul nostru traditional ardelenesc .

 

INGREDIENTE

  • 500 grpiept curcan
  • 1 cana mazare verde
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 felie de telina
  • 1 tija apio
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura grasime gaina
  • 1 pahar smantana grasa
  • otet de mere
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana:


  1. Legumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt .

  2. Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele .

  3. Restul legumelor se taie cubulete.

  4. Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa .

  5. Puneti la fiert pieptul de curcan si mazarea verde si foaia de dafin .

  6. Totul va fierbe destul de repede in 15 minute .

  7. In acest timp bateti spuma ouale,. Sarati si adugati faina si untura de gaina .

  8. Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei linguri puneti galuste in zeama ce fierbe la minimum .

  9. La sfarsit Incorporati smantana diluata cu zeama calduta . Astfel nu se vor face cocoloase .

  10. Acriti cu putin otet de mere .

  11. Pieptul de curcan se scoate si se taie bucatele mai mici .

  12. Adugati carne la fiecare farfurie de ciorba .

  13. Gustati si sarati daca mai este nevoie .


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti o smantana de calitate , cu grasime peste 20%.

2

Smantana trebuie diluata cu zeama calduta si adugata in oala amestecand cat focul este mai mic sau chiar s-a oprit . Astfel smantana nu va face cocoloase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

04.02.2020, 11:11

Buna!

Panacris 1

04.02.2020, 20:17

Rocsi 1

05.02.2020, 19:53

Este clar ca esti sefa ciorbelor, pentru ca le pregatesti in foarte multe combinatii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gaina cu galuste