Supa/crema de mazare uscata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 23 Feb 2019 | 2900 vizualizari

 

Am adus cu mine  mazare uscata din vacanta mea siciliana. Iata deci o supa italiana, savuroasa si consistenta, ideala in perioada de iarna.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/supacrema-de-mazare-uscata.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g mazare uscata,
  • 1 carnat afumat sau 70 g de sunca afumata taiata bucatele
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 - 1,25 l de supa de legume (1 Kub+1 l de apa)
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa/crema de mazare uscata:

Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte).

Curatati si spalati legumele.

Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici.

Taiati morcovul si carnatul in rondele.

Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu usturoiul tocat in uleiul incins.

Adaugati ceapa si reveniti impreuna timp de 5 minute. 

Puneti telina si morcovul si reveniti totul impreuna la foc potrivit timp de 10 minute.

Spalati mazarea inmuiata sub jet de apa rece.

Scurgeti mazarea si adaugati-o peste legume, amestecati.

Varsati deasupra supa de legume fierbinte.

Am pus si 4 foi verzi de telina pentru a parfuma.

Acoperiti si fiebeti la foc potrivit pana cand mazarea este fiarta -70 minute pentru mazarea mea. Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti sare si piper la sfarsit.

Daca doriti sa obtineti o mancare mai consistenta puteti adauga orez sau paste mici - le puneti cand mai raman 10 minute de gatire.

Eu n-am pus nimic, am scos frunzele de telina , carnatul si cateva rondele de morcov.

Am mixat totul si am servit supa calda decorata cu carnat si morcov.

Presarati deasupra un pic de boia de ardei sau piper.

Foarte buna iarna cand este frig.

 Serviti-o cu pâine completa de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa/crema de mazare uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu varza de Bruxelles