Ciorba de ied

de Bunica in Ciorbe, 27 Apr 2019 | 874 vizualizari

 

Ciorba de ied sau miel este nelipsita de pe masa romanilor in zilele de sarbatoarea Sfintelor Sarbatori Pascale.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati carne de ied
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 ceape uscate
  • 0 legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 g. smantana
  • 500 ml. bors
  • 50 g. orez
  • o legatura mare de leustean
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied.

Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des.

Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt.

Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat.

Lasi la fiert inca 20-25 minute.

Borsul il pui la fiert intr-o cratita mica sau ibric.

Adaugi borsul peste compozitia din oala.

Iei din oala 2-3 polonice de zeama de ciorba si le lasi la racit.

Spargi ouale,le bati/amesteci bine cu o frculita si un varf de cutit sare.

Torni smantana peste oua si amesteci bine.

Peste ele toarna zeama de ciorba racita.

Stinge focul si toarne in oala ouale cu smantana amestecand cu o lingura de lemn.

Potrivesti de sare dupa gust.

Adauga leusteanul spala si tocat .

Serveste alaturi de ardei iute.

 

 

 

TIPS-URI

1

carne cu os de la gat,coaste,coada,palman si intestine

2

palamanul l-am fiert ,apoi l-am scos si taiat l-am in cuburi

3

intestinele le-am despicat,frecat cu sare mare si spalat

4

le-am legat cu ata ,apoi le-am scos si tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

30.04.2019, 17:04

Panacris 1

30.04.2019, 17:06

P.S. Buni, mai umbla un pic la editarea retetei 0 legatura ceapa??? mai bin 1 legatura ceapa si cu plamanul ai avut ceva probleme Nu da cu pietre!

dantes 1

07.05.2019, 10:11

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

ieri la 23:10

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

pe 26.11 la 21:54

Faguri

pe 26.11 la 16:03

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

ieri la 23:10

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

pe 26.11 la 21:54

Faguri

pe 26.11 la 16:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare