Ciorba de vitel cu bors

de Constelatialeu in Ciorbe, 31 Mar 2016 | 6351 vizualizari

 

Nu-s eu prea innebunita dupa carnea de vita, dar ciorba o iubesc, imi place foarte mult. Si cum o ruda a taiat un vitelus am luat si eu un pic de carnita sa fac ciorbita si de-o friptura din muschiulet...muschiuletul isia steapta randul...:))))

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de vitel pentru ciorba ( coaste si bucatele cu zgarciuri, un os cu maduva)
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura de orez
  • 3-4 l apa
  • sare
  • bors
  • 50 ml ulei
  • leustean
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu bors:

Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de pe os o taiem marunt, apoi o punem din nou in zeama. Separat curatam morcovul si-l taiem cubulete, taiem ceapa marunt si le punem la calit in 50 ml ulei. Dupa ce le-am calit le punem in oala cu carnea de vitel fiarta, adaugam si orezul si lasam sa fiarba. Cand orezul a fiert, adaugam borsul ( fiecare dupa cat vrea de acra sa fie cioarba) lasam sa dea in clocot. Stingem focul, adaugam leusteanul si batem oul. Cine doreste poate sa serveasca si cu smantana, mie nu-mi place de aceea nu bat si smantana in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.04.2016, 20:51

CameliaR 1

04.04.2016, 15:20

Buna, buna!

reisnaor_2006 1

15.04.2016, 18:22

Buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare