Ciorba de vitel cu bors

de Constelatialeu in Ciorbe, 31 Mar 2016 | 664 vizualizari

 

Nu-s eu prea innebunita dupa carnea de vita, dar ciorba o iubesc, imi place foarte mult. Si cum o ruda a taiat un vitelus am luat si eu un pic de carnita sa fac ciorbita si de-o friptura din muschiulet...muschiuletul isia steapta randul...:))))

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de vitel pentru ciorba ( coaste si bucatele cu zgarciuri, un os cu maduva)
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura de orez
  • 3-4 l apa
  • sare
  • bors
  • 50 ml ulei
  • leustean
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu bors:

Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de pe os o taiem marunt, apoi o punem din nou in zeama. Separat curatam morcovul si-l taiem cubulete, taiem ceapa marunt si le punem la calit in 50 ml ulei. Dupa ce le-am calit le punem in oala cu carnea de vitel fiarta, adaugam si orezul si lasam sa fiarba. Cand orezul a fiert, adaugam borsul ( fiecare dupa cat vrea de acra sa fie cioarba) lasam sa dea in clocot. Stingem focul, adaugam leusteanul si batem oul. Cine doreste poate sa serveasca si cu smantana, mie nu-mi place de aceea nu bat si smantana in ciorba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.04.2016, 20:51

Camelya 1

04.04.2016, 15:20

Buna, buna!

reisnaor_2006 1

15.04.2016, 18:22

Buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!