Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Mai 2021 | 492 vizualizari

 

 Anul acesta mielul a fost inlocuit de ied. Nu am scapat ocazia sa prepar si o ciorbita buna-buna cu smantana. Cel mai bine merge la o astfel de ciorba ceva verde. Doar este primavara si trebuie sa profitam de ce ne ofera gradina!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de ied bine curatat
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 crengute de tarhon verde
  • 3 fire de usturoi verd e
  • 1 ceapa galbena
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 1 cana smantana
  • 4 maini generoase de spanac
  • 3 linguri orez
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu spanac verde si smantana:


  1. Legumele curatate se taie marunt .

  2. Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare .

  3. Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie .

  4. Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija .

  5. Oricum eu l-am ,, controlat"' si intre dinti . Acolo ar fi putut ramane firicele de iarba de la ultima masa . Acum nu a fost cazul .

  6. Legumele maruntite impreuna cu ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei .

  7. Cand ceapa devine sticloasa se toarna 3 l apa , se sareaza si se introduce si capul de ied la fiert .

  8. Atentie !!! Ceapa verde si usturoiul verde se pot arde foarte usor .

  9. Mai adugati foaia de dafin si tarhonul verde tocat .

  10. Lasati sa se fiarba la foc domol timp de 40 minute .

  11. Carnea este fiarta cand se desprinde usor de pe os .

  12. Adugati orezul in oala , la fiert .

  13. Capul de ied se scoate si se desface foarte usor de pe os .

  14. Limba si creierul se pastreaza separat pentru a se distribui in fiecare farfurie .

  15. Spanacul feliat si taiat subtire-fideluta se introduce in oala .

  16. Tot acum se pune si ardeiul iute taiat rondele -pentru un gust picant .

  17. Se opreste fierberea . Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .

  18. Se bate unou intreg si se amesteca cu smantana . Adugati zeama fierbinte din oala si apoi amestecul se toarna in ciorba si se omogenizeaza .

  19. Acriti cu zeama de lamaie dupa preferinta .

  20. Pofta buna !!!


TIPS-URI

1

Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu spanac verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

18.05.2021, 10:38

Buna!

Panacris 1

18.05.2021, 19:10

Rocsi 1

18.05.2021, 21:17

Arata foarte bine, dar ii trimit pe ai mei la aceasta ciorba!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza