Ciorba de iepure cu ghimbir

de amalia01 in Ciorbe, 16 Oct 2016 | 564 vizualizari

 

  Sa zicem ca mi-a venit asa, o idee de ciorbita, cautand prin congelator, frigider si camara. Cand am vazut ce am adunat pe masa le-am combinat si ...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de iepure ( spate)
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar rosu
  • 1 buc ghimbir de cca 2 cm
  • 4-5 rondele de ardei iute
  • 1 cartof
  • 1 cub Maggi de Legume
  • 2500 ml apa
  • sare ( dupa gust)
  • 500 ml bulion
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure cu ghimbir:

Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu sare.


Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg.


Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure ciorbita. Cand apa ramane limpede adaugi legumele si zarzavatul, inclusiv ghimbirul, si lasi sa fiarba la foc mic.


Cand toate sunt bine fierte scoti ghimbirul si adaugi bulionul . Mai lasi la fiert inca 10 minute si adaugi cubul de Maggi legume.


Opresti focul si acoperi cu un capac.


Servesti fierbinte alaturi de smantana si, eventual, ardei iute, dar este suficient de picanta si asa ( cel putin pentru gustul meu...).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Panacris 1

16.10.2016, 19:15

P.S. Nu cred că mai era nevoie de cubul Maggi Ai avut destule legume și zarzavaturi

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 19:36

MotanLaOale 1

16.10.2016, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu zdrente de ou