Ciorba de legume

de artistique in Ciorbe, 18 Aug 2013 | 3198 vizualizari

 

O ciorba perfecta pentru vara, usoara,consistenta, slab calorica !

 

INGREDIENTE

  • 750 gr bors proaspat;
  • apa plata;
  • 2 morcovi medii;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 2 cepe mari;
  • 1 zucchini ;
  • 2 ardei grasi verzi medii;
  • un sfert de varza;
  • jumatate de salata verde;
  • 2 cartofi foarte mari;
  • 500 grame rosii pasate;
  • 2 linguri de bulion concentrat;
  • sare de mare;
  • piper proaspat macinat;
  • ulei de masline.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Se iau legumele si se spala bine, se taie in cubulete toate , mai putin morcovul si ceapa care se baga in blender si se maruntesc bine, dar cat sa nu fie extrem de mici.

Se pune oala cu putin ulei in ea la incins,se adauga imediat ceapa cu morcovul din blender si se calesc pana ce-si lasa zeama si ceapa devine cristalina , apoi se adauga ardeiul gras verde, se caleste si el inca cateva minute cu restul compozitiei, apoi adaugam apa, sarea , amestecam putin,punem cartofii,zucchini-ul ,punem cele 500 grame de rosii pasate si cele 2 linguri de bulion,mai amestecam putin pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugam presarat varza si deasupra punem salata. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 40 minute si  verificam din cand in cand ca sa nu dea pe afara compozitia pana ce aceasta incepe sa scada...dupa ce a scazut si varza-i lasata punem 500 grame de bors proaspat, lasam sa fiarba inca 10-15 minute, apoi presaram piperul si amestecam compozitia;adaugam cele 250 gr de bors proaspat ramas ;tocam patrunjel si presaram pe deasupra in timp ce clocoteste si inchidem focul !

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu ardeti ceapa daca o tocati in blender prea mica !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba rapida de legume cu leustean