Ciorba de legume

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 18 Aug 2015 | 2980 vizualizari

 

Am facut o ciorbita usoara, de vara.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • doi ardei grasi;
  • un ardei bulgaresc;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • 1/2 radacina de telina;
  • un cartof;
  • un dovlecel;
  • un castravete;
  • 3-4 linguri ulei;
  • apa (circa 4 l);
  • sare;
  • 200 g rosii cherry;
  • o legatura de patrunjel sau leustean, in functie de preferinte.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul.

Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele.

Toate aceste legume se inabusesc intr-o oala in 500 ml apa cu uleiul si sarea. Dupa aceea, se completeaza oala cu apa si se lasa sa clocoteasca.

Cartoful, dovlecelul si castravetele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun in apa clocotita.

Dupa ce fierb toate legumele se adauga rosiile cherry spalate si taiate pe jumatate. Se fierb si acestea, apoi se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu patrunjel/leustean verde tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat