Ciorba de legume, cu afumaturi

de RODIMUR in Ciorbe, 10 Oct 2019 | 3214 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, în aceste prime zile reci de toamnă, decât o ciorbă de legume, cu afumături? Asta am gândit la un moment dat zilele trecute, când nu mai știam ce să gătesc. Așa că odată decizia luată, am trecut urgent la treabă și în scurt timp, ciorbița răspândea din farfurii, mirosuri tentante...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 4 cartofi roz
  • 2 roșii medii
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 350 grame de afumături (cârnați afumați de porc și kaiser)
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, cu afumaturi:

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, numai cât să se înmoaie ușor și nu să se ardă.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc ușor, cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu legume puse la călit. Se călesc legumele la foc mic, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu legumele fierte deja pe jumătate.

Se taie afumăturile în felii/rondele potrivite.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, iar apoi afumăturile pentru ultimele două clocote.

Se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru și după încă 4-5 minute se ia oala de pe foc, se adaugă pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu aibă un gust amar, ci înmuiați-le doar ușor, în ulei suficient și la foc mic.

2

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert și adăugați-i în oală când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

3

Adăugați afumăturile feliate spre sfârșitul preparării, pentru încă 4-5 minute de fiert, la foc mediu.

4

Presărați pătrunjel tocat, după ce ați luat oala de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

13.10.2019, 18:29

Așa este, Lucy, ciorbița de felul acesta este cam pe placul tuturor...! Mulțumesc frumos!

Rocsi 1

14.10.2019, 21:47

Ciorba cu afumatura este super, super gustoasa!

RODIMUR 1

14.10.2019, 23:09

Cam așa este, Rocsi... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe noi - in parga