Ciorba de linte

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Noi 2013 | 4130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. linte uscata (pe care o tinem de seara pana dimineata la hidratat in apa rece)
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacina de telina, morcov, patrunjel)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe portivite
  • 2 ardei rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • maghiran uscat
  • frunze proaspete de telina, marar, patrunjel
  • cca 4 l apa
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte:

Lasam de seara pana dimineata lintea la hidratat in apa rece.

Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt.

Calim ceapa si ardeiul in ulei la foc mic.

Adaugam pasta de tomate, foaia de dafin, condimentele, mai lasam 2-3 minute la calit apoi adaugam zarzavatul pentru ciorba, lintea scursa din apa in care s-a hidratat si completam oala cu apa.

Lasam sa fiarba totul la foc mic pana fierb toate legumele.

La final presaram verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita (cu focul stins) sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

 

 

  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Corinuta 1

06.11.2013, 10:38

ce buna!

laura_n 1

06.11.2013, 11:01

de data asta chiar ma hotarasc sa o fac si eu

Krystyan Trendy 1

03.06.2014, 12:50

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L