Ciorba de mazare cu cartofi - de post

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 13653 vizualizari

 

Baietii sunt carnivori si au mancat ciorbita de mazare cu vitel . Am dorit si eu ciorba cu mazare si a iesit foarte gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mazare verde congelata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 tija telina verde
  • 2 cartofi
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 lingurita Pasta ardei iute
  • 1 pahar bulion rosii
  • sare de mare
  • codite ceapa verde
  • cimbrisor verde
  • zeama de lamaie .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare cu cartofi - de post:

  1. Legumele spalate se curata si se spala din nou .
  2. Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi .
  3. Caliti usor ceapa si morcovii in ulei pana devin sticloase .
  4. Adugati 1.5 l apa + telina si cartofii .Sarati .
  5. Dupa 20 minute fierbere sub capac puneti si mazarea si pasta de ardei iute .
  6. Adugati si bulionul.
  7. Gustati , sarati daca mai este nevoie . Acriti suplimentar cu zeama de lamaie .
  8. Serviti ciorba cu codite de ceapa verde taiate marunt si cimbrisor verde .

TIPS-URI

1

Nu aruncati coditele de ceapa verde , adugate la final preparatelor le vor imbogati cu vitamine , culoare si savoare .

2

Gustul dulce al mazarei verzi trebuie contrabalansat suplimentar cu zeama de lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu cartofi - de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu leustean