Ciorba de melci/ dshish bel baboush

de aishaflory in Ciorbe, 14 Mai 2014 | 2527 vizualizari

 

Prima data cand am mancat melci. Sotul meu m-a invatat sa gatesc aceasta reteta si desi am fost putin reticenta chiar mi-au placut.
In Tunisia melcii se mananca mai ales iarna in anotimpul lor ploios cand multi oameni ii vand la piata.

 

INGREDIENTE

  • 4 lg mari de pasta de tomate concentrata
  • aprox 5 lg ulei masline sau f-soarelui
  • 2 lgt tebel
  • 1lgt boia
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper/ sare
  • dshish( grau macinata)
  • 1 legatura patrungel
  • 1/2 legatura telina frunze
  • 1/2 legatura frunze sfecla
  • 40 melci (de gradina)
  • zeama de lamaie(opt)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de melci/ dshish bel baboush:

Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire.


In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii hraniti cu faina asa incat ei sa se curete de tot ce au mancat,


In a 3 a zi se spala melcii si ii puneti intr-un borcan inchis cu capac si ii bagati la frigider ca ei sa intre in hibernare, dupa ce ii scoateti puteti sa ii omorati cu un ac, eu asa fac, si ii puneti in apa clocotita.


Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute pe foc mediu.Va recomand sa supravegheati melcii pentru ca atunci cand fierb mucusul lor se transforma in spuma si s-ar putea sa dea in foc ( oricum nu va faceti griji cand sunt fierti nu mai au mucus)


Dupa ce au fiert ii spalati bine cu apa rece.


Intr-un vas puneti uleiul si pasta de tomate si amestecati 1 min, in felul acesta pasta isi pierde din aciditate, adaugati tebel,boia, cateii de usturoi pisati, piper si adaugati apa, iar cand apa fierbe puneti si melcii.


Dupa 20 de min adaugati dshish, lasati sa fiarba 10 min si adaugati patrunjelul; telina ,frunzele de sfecla si sare dupa gust.


Ciorba este gata cand are consistenta putin mai lichida decat a unei supe crema.


Pofta buna


 

TIPS-URI

1

In cazul in care nu aveti dshish puteti pune cous cous...

2

Melcii se pot scoate din cochilie cu o scobitoare

3

Ciorba se poate servi cu putin zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de melci/ dshish bel baboush" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

marcela1979 1

20.05.2014, 17:57

VANDA 1

23.05.2014, 11:16

..."puteti sa-i omorati cu un ac"...GRETOS BLEAH!!!

aishaflory 1

24.05.2014, 16:30

Noi nu mancam animale moarte si de aceea ii intepam cu un ac ca sa iasa sangele, tine de religia noastra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu leurda